February junior prep 1

16 flashcardsby dad
Study these flashcardsFree · spaced repetition · iPhone, Android, Mac & web

All cards

1
1. Proverbs chapter 6, verse 16 speaks of six what?
ANS. things [Pro 6:16]
2
2. Proverbs chapter 4, verse 17 speaks of the wine of what?
ANS. violence [Pro 4:17]
3
3. What, as recorded in Proverbs chapter 2, verse 11, shall keep thee?
ANS. understanding [Pro 2:11]
4
4. Locate this verse: "I love them that love me; and those that seek me early shall find me. "
ANS. Proverbs 8:17 [Pro 8:17]
5
5. Proverbs chapter 9, verse 9 states teach whom?
ANS. a just man [Pro 9:9]
6
6. Proverbs chapter 2, verse 5 mentions the knowledge of whom?
ANS. God [Pro 2:5]
20 POINT QUESTIONS
7
7. (TWO-PART QUESTION) Proverbs chapter 4, verse 22 records they are life unto WHOM, and health to WHAT?
ANS. 1) those that find them 2) all their flesh [Pro 4:22]
8
8. (TWO-PART QUESTION) Proverbs chapter 4, verse 9 mentions an ornament of WHAT & a crown of WHAT?
ANS.1) grace 2) glory [Pro 4:9]
9
9. (QUOTATION COMPLETION QUESTION) "Forsake her not... "
ANS.Forsake her not, and she shall preserve thee: love her, and she shall keep thee. [Pro 4:6]
10
10. According to Proverbs chapter 4, verse 23, keep thy heart with all diligence why?
ANS. for out of it are the issues of life [Pro 4:23]
11
11. (QUOTATION COMPLETION QUESTION) "Exalt her, and... "
ANS. Exalt her, and she shall promote thee: she shall bring thee to honour, when thou dost embrace her. [Pro 4:8]
12
12. (TWO-PART QUESTION) WHAT, according to Proverbs chapter 1, verse 7, is the beginning of WHAT?
ANS.1) The fear of the LORD 2) knowledge [Pro 1:7]
30 POINT QUESTIONS
13
13. (CROSS REFERENCE QUOTATION QUESTION) Quote Proverbs chapter 10, verses 11 and 12
ANS. The mouth of a righteous man is a well of life: but violence covereth the mouth of the wicked. [Pro 10:11] Hatred stirreth up strifes: but love covereth all sins. [Pro 10:12]
14
14. (TWO-PART CROSS REFERENCE QUESTION) According to Proverbs chapter 2, verse 2, incline thine ear unto WHAT, and according to Proverbs chapter 4, verse 20, incline thine ear unto WHAT?
ANS. 1) wisdom 2) my sayings [Pro 2:2] [Pro 4:20]
15
-14. (FOUR-PART QUESTION) What, as recorded in Proverbs chapter 11, verse 4, profit not IN what, but what delivereth FROM what?
ANS. 1) Riches 2) the day of wrath 3) righteousness 4) death [Pro 11:4]
16
15. (QUOTATION QUESTION) "Running to mischief." Quote the verse that contains this phrase.
ANS. An heart that deviseth wicked imaginations, feet that be swift in running to mischief, [Pro 6:18]
Study all 16 cards for free